Om weer harmonie in jouw stad, straat of buurt te brengen, organiseren wij verschillende kleurige festivals en evenementen. Tijdens deze manifestaties is er ruimte voor muziek, kunst en cultuur om iedereen bij elkaar te brengen. Foundation of Dreams viert het leven en viert jou, maar ook je buurman of je grootmoeder. Bijzondere plekken in de buurt kleuren wij in met kunst, beeldende kunst of op het podium. Vier je met ons mee? Want zo herstellen we de sociale cohesie. Alleen zo bouwen wij de monumenten van de toekomst. En daar ben jij getuige van!

 

Buurt van na de oorlog

Dat doen we omdat we weer terug willen naar het Nederland van na de Tweede Wereldoorlog. Misschien dat jouw ouders of grootouders zich dat nog weten te herinneren. We waren toen ons land aan het opbouwen. De architectuur was bedacht om gemeenschapsvorming te stimuleren. Een goed voorbeeld hiervan zijn de winkelcentra met bibliotheek en cafetaria, bedoeld om mensen bij elkaar te brengen. In sommige wijken zie je het nog. Deze zijn van na de oorlog. Mensen moesten na de ellende van de bezetting weer bij elkaar komen. Een utopie?

 

Gemeenschapszin

Helaas kwam van die gemeenschapszin uiteindelijk in de praktijk weinig terecht. Culturele evenementen die jou en je buurman weer op straat en in de buurt moesten krijgen kwamen er niet. Grote, grauwe flatgebouwen stoppen ons in hokjes en scheiden ons van de buurman af. Hoe vaak lees je niet dat ergens in de grote stad iemand overlijdt en maanden later pas wordt gevonden. De straat waar wij elkaar moeten leren kennen, is vooral een domein geworden van onveiligheid en criminaliteit. Buurthuizen verdwijnen en mensen blijven thuis, eenzaam.

 

Hokjescultuur

Dat is een logisch gevolg van alle ontwikkelingen, want wij zijn allemaal van elkaar geïsoleerd. Hierdoor krijg je een hokjescultuur die wordt versterkt door de gebouwvormen. Er is eenzaamheid, werkeloosheid, ziekte en verwaarlozing. En dat terwijl er zoveel is ontworpen om te delen. Kom dus naar buiten en kijk naar ons als wij in jouw straat staan. Of doe lekker mee.

 

Wooncorporatie

Straks vind je ons misschien in jouw wijk en brengen wij onze dansers, artiesten en kunstenaars. Zo willen we weer terug naar universele waarden. Want ook jij staat er niet alleen voor. Voor ons plan hebben wij jou en je wooncorporatie ook nodig. Vanaf het begin willen wij met je samenwerken om er met zijn allen wat moois van te maken.

 

Stedenbouw